Een reactie plaatsen

Kwartel met gerookte bacon en roseval aardappelen met een glas Domaine de Cibadiès Chardonnay Élevé en Fût de Chêne

Ingrediënten (4 personen):

  • 8 kwartels (panklaar)
  • Pimentón
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 8 plakjes gerookte bacon
  • 80 gr boter
  • Olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • Fleur de Sel
  • 800 gr jonge Roseval aardappelen
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Giet 4 el olijfolie in een kommetje en voeg zout, peper en pimentón naar smaak toe. Laat het mengsel even staan om de smaken te laten trekken en wrijf er daarna de kwartels mee in. Rol elke kwartel in een plakje gerookte bacon en zet vast met een cocktailprikker.

Snijd de Roseval aardappelen in gelijke blokjes en kook in een pan met ruim kokend water beetgaar.

Doe 40 gr boter in een koekenpan en leg de kwartels hierin. Bak de kwartels zo’n 15 a 20 minuten of tot een kerntemperatuur van 60 graden. Keer ze regelmatig zodat ze gelijkmatig goudbruin kleuren.

Besprenkel de Roseval blokjes met een klein beetje olijfolie, zout en versgemalen peper. Leg dit op een ovenplaat en verdeel de overige boter erover. Zet in een voorverwarmde oven van 220 graden en keer regelmatig tot de aardappelen gaar zijn. Bestrooi een minuut voor het serveren naar smaak met Parmezaanse kaas en zet daarna kort onder de gril.

Snijd de rozemarijn zeer fijn en strooi dit over de kwartels. Leg twee kwartels op elk bord en besprenkel licht met het braadvocht, verdeel daarna de Roseval aardappelblokjes over de borden en bestrooi met nog een klein beetje versgemalen zwarte peper.

Wijnadvies:

Schenk bij dit gerecht een glas Domaine de Cibadiès Chardonnay Élevé en Fût de Chêne. Een fantastische zuivere en romige Chardonnay met nuances van eikenhout. Deze wijn heeft een complexe smaak met elegante zuren en een schitterende afdronk en gaat goed samen met kwartel en ander (wild) gevogelte.

©Slijterij Frans Muthert              www.fransmuthert.nl                  twitter: SlijterijFraMu

Over Tom-Roderick Muthert

22 years old, originally from the Netherlands, currently living in Hangzhou (China), marketeer at Goomaai (www.goomaai.com), interested in internet B2B traders, culture in business, marketing, branding, whisky, wine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: