Een reactie plaatsen

Asperges met ham en ei en Tierra Del Fuego Reserva Sauvignon Blanc

Het is 12 april en daarmee is het aspergeseizoen 2012 officieel begonnen. Daarom hier een lekker klassiek aspergegerecht met een mooie begeleidende wijn!

Ingrediënten (4 personen):

  • 750 gr asperges
  • 400 gr nieuwe aardappelen
  • 150 gr gesneden Yorkham
  • 2 hardgekookte eieren
  • Handje fijngeknipte peterselie
  • 40 gr roomboter

Bereidingswijze:

Schil de asperges met een dunschiller of een scherp aardappelmesje vanaf de kop naar beneden en snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af. Kook de asperges ongeveer 10 minuten en laat ze dan nog 20 minuten met het deksel op de pan in het hete water staan. De asperges zijn gaar als je met een vork gemakkelijk in het ondereind kunt prikken.

Kook tegelijkertijd de nieuwe aardappelen beetgaar in ruim kokend zout water en kook de eieren hard.

Serveer de asperges met ham, gehalveerde hardgekookte eieren en peterselie. Geef er apart gewelde boter en geraspte nootmuskaat bij en vul het bord bij met de gekookte nieuwe aardappelen.

Wijnadvies:

Bij asperges hoort natuurlijk dé aspergewijn, de Pinot Blanc d’Alsace. Een leuk alternatief is echter de Tierra del Fuego Reserva Sauvignon Blanc. Deze heerlijke, knisperende frisse witte wijn van de Sauvignon Blanc druif is speels, lekker droog met nuances van citrus en tropisch fruit. Licht florale tonen geven de wijn bovendien een fijne zachtheid waar door deze perfect combineert met de asperges.

Over Tom-Roderick Muthert

22 years old, originally from the Netherlands, currently living in Hangzhou (China), marketeer at Goomaai (www.goomaai.com), interested in internet B2B traders, culture in business, marketing, branding, whisky, wine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: