Een reactie plaatsen

Raketje – cultuuricoon, ijsje, cocktail!

Afgelopen zaterdag werd de verjaardag van het raketje gevierd. Waarschijnlijk Nederlands meest populaire ijsje.  Zelfs in het Volkskrant Magazine werd er aandacht aan besteed. Een cultuuricoon werd het genoemd. En dat voor het simpele waterijsje van Ola met de smaken framboos, sinaasappel en ananas. In 1962 startte de productie in Belgie op het moment dat de Russische kosmonaut Joeri Gagarin het eerste rondje om de aarde maakte, toeval of niet? Tegenwoordig worden er elk jaar zo’n 35 miljoen exemplaren verkocht. Een ware hit dus, en dat terwijl het raketje niet eens per se van ijs hoeft te zijn. Er is namelijk ook een cocktail variant of beter nog, er zijn zelfs twee varianten.

Hieronder de receptuur:

De Kuyper variant:

  • 20 ml Flugel
  • 60 ml De Kuyper Blueberry
  • Fanta Sinas
  • Crushed ice

Schenk in een glas eerst de sinas tot ongeveer twee derde en daarna voorzichtig een flesje Flugel.  Voeg daarna een klein beetje crushed ice toe. Schenk vervolgens in een ijskoud longdrinkglas 60 ml de De Kuyper Blueberry en vul daarna het glas op met de Flugel en Fanta mix totdat je een lekker raketje hebt.

Bacardi Razz variant:

  • 15 ml Bacardi Razz Raspberry
  • 20 ml Flugel
  • Fanta Sinas
  • Crushed ice

Vul een ijskoud longdrinkglas voor ongeveer een kwart met crushed ice. Schenk hier de Bacardi Razz op en vervolgens de sinas. Roer kort met stirrer of schud even stevig in een cocktailshaker. Giet vervolgens heel voorzichtig de Flugel  in het glas en ook dit raketje is klaar

Over Tom-Roderick Muthert

22 years old, originally from the Netherlands, currently living in Hangzhou (China), marketeer at Goomaai (www.goomaai.com), interested in internet B2B traders, culture in business, marketing, branding, whisky, wine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: