Een reactie plaatsen

Kippenpoten in Bourbonbarbecuemarinade met Wild Turkey 8y.o.

Ingrediënten (4 personen):

  • 8 grote kippenpoten
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 el roomboter
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
  • 2 el stroop
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 kleine el mosterd
  • Sap van 1 citroen
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 2 el sojasaus
  • 1 el paprikapoeder
  • 8 cl Wild Turkey Bourbon

Bereidingswijze:

Bak in een pan met dikke bodem de uisnippers aan in hete boter en olie. Voeg de knoflook toe en laat nog even doorbakken. Voeg de rest van de ingrediënten behalve de whiskey toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat onder regelmatig omscheppen even doorsudderen. Voeg nu ook de Bourbon to en neem de pan van het vuur. Roer goed door, laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

Marineer de stukken kip die je op de barbecue wilt leggen in het mengsel en laat ten minste 6 uur afgedekt op een koele plek staan. Wentel de kip nu en dan door de marinade.

Leg de gemarineerde poten op een mooi gelijkmatig vuur en gril goudbruin en gaar. Serveer met gepofte aardappelen en een kruidige salade.

Whiskytip:

Serveer met een glas Wild Turkey 8 y.o. Bourbon. Deze robuuste Bourbon met tonen van vanille, karamel, peper en fruittonen combineert goed met/ in de frisse doch kruidige saus.

Over Tom-Roderick Muthert

22 years old, originally from the Netherlands, currently living in Hangzhou (China), marketeer at Goomaai (www.goomaai.com), interested in internet B2B traders, culture in business, marketing, branding, whisky, wine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: