Voorgerecht
- 2 el olijfolie
- 2 fijngehakte sjalotjes
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- 1 kg broccoli in roosjes
- 1 liter groentebouillon
- 150 gr kruiden roomkaas
- 300 gr zalmsnippers
Bereidingswijze:
Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak hierin de sjalotjes en de knoflook. Voeg dan de broccoliroosjes toe en bak het geheel op een matig vuur nog ca. 10 minuten. Voeg de groentebouillon toe en laat de broccolisoep 10 minuten koken.
Zet de staafmixer in de soep en pureer deze grof zodat er nog stukjes broccoli zichtbaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in zes kommen en garneer de soep vlak voor het serveren met de kruiden roomkaas en de zalmsnippers.
Wijnadvies:
Schenk bij dit gerecht een glas Tierra del Fuego Sauvignon Blanc in. Deze Chileense wijn is een geurige verleider met een intense frisheid die goed past bij de romigheid van deze soep. Een knisperende sauvignon Blanc die lekker droog is met nuances van citrus en tropisch fruit. Licht florale tonen geven de wijn bovendien een fijne zachtheid.