Een reactie plaatsen

Mosseltijd – mosselen met roquefortsaus!

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 kg mosselen
  • 1 stengel selderij
  • 2 uien
  • Versgemalen zwarte peper
  • 250 ml room
  • Een stuk roquefortkaas naar smaak
  • Mosselkruiden

Bereidingswijze:

Snijd de groentes heel klein en stoof ze even in een beetje boter. Doe de mosselen in de pan en kruid ze met peper en mosselkruiden. Breng het geheel met gesloten deksel op hoog vuur aan de kook. Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer de mosselen koken. Licht het deksel op, zodat het vocht weer zakt en schep of schud de mosselen om. Druk het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht het deksel nog twee keer omhoog drukken tot de mosselen gaar zijn.

Doe de room in een aparte pan en laat de roquefortkaas erin smelten en roer zachtjes door. Serveer de mosselen, in hun schelp, en schep de roquefortsaus erover.

Serveer eventueel met stokbrood of zelfgemaakte frites en een julienne van groenten.

Wijnadvies:

Een rijke, rijpe Riesling d’Alsace heeft verfijnde zuren en intense aroma’s van sinaasappel en mandarijn. Zo’n wijn is de perfecte aanvulling op de pittige smaak van de mosselen met blauwe kaas. Kies daarom bijvoorbeeld voor een glas Turckheim Riesling d’Alsace.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: