- 1 Cantaloupe meloen
- 2 el Sherry azijn
- 1 tl honing
- 100 ml citroen olie
- 1 krop eikenbladsla, in stukken gescheurd
- 1 krop Lollo Biondo, in stukken gescheurd
- 1 kropje radicchio, in repen
- 100 gr veldsla
- 150 gr blauwschimmel kaas, in blokjes
- 100 gr Pecannoten
Bereidingswijze:
Halveer de meloen, verwijder de pitjes en steek met een bolletjeslepel bolletjes uit het vruchtvlees. Klop de azijn met de honing, olie, zout en peper tot een dressing. Schep 2 eetlepels dressing in een kom en schep de slasoorten er heel luchtig door. Maak op het bord van de sla, meloenbolletjes, kaas en pecannoten afwisselend mooie lagen. Schenk de rest van de dressing in een karafje en zet dit naast de salade. Lekker met donkerbruin boerenbrood.
Wijnadvies:
Schenk bij dit heerlijke zomerse en lichte gerecht een droge Muscat d’Alsace van Cave de Turckheim. De fruitige, muskaatdruivige smaak van de wijn past goed bij de meloen en de blauwschimmel kaas.