Een reactie plaatsen

Zomerse salade met meloenbolletjes, blauwschimmel kaas en pecannoten

Ingrediënten (6 personen):

  • 1 Cantaloupe meloen
  • 2 el Sherry azijn
  • 1 tl honing
  • 100 ml citroen olie
  • 1 krop eikenbladsla, in stukken gescheurd
  • 1 krop Lollo Biondo, in stukken gescheurd
  • 1 kropje radicchio, in repen
  • 100 gr veldsla
  • 150 gr blauwschimmel kaas, in blokjes
  • 100 gr Pecannoten

 

Bereidingswijze:

Halveer de meloen, verwijder de pitjes en steek met een bolletjeslepel bolletjes uit het vruchtvlees. Klop de azijn met de honing, olie, zout en peper tot een dressing. Schep 2 eetlepels dressing in een kom en schep de slasoorten er heel luchtig door. Maak op het bord van de sla, meloenbolletjes, kaas en pecannoten afwisselend mooie lagen. Schenk de rest van de dressing in een karafje en zet dit naast de salade. Lekker met donkerbruin boerenbrood.

 

Wijnadvies:

Schenk bij dit heerlijke zomerse en lichte gerecht een droge Muscat d’Alsace van Cave de Turckheim. De fruitige, muskaatdruivige smaak van de wijn past goed bij de meloen en de blauwschimmel kaas.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: