Een reactie plaatsen

Lauw warme eendenborstfilet met gegrilde paprikavinaigrette en een glas Boschendal Blanc de Noir

Ingrediënten (4 personen):

  • 2 eendenborstfilets
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 4 el frambozenazijn
  • ½ gepureerd knoflookteentje
  • 30 gr gesnipperde sjalotjes
  • 100 gr gele paprika
  • 100 gr rode paprika
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 klein kropje veldsla

Bereidingswijze:

Snijd de eendenborstfilets wanneer nodig aan verschillende kanten een beetje bij en snijd de vetlaag kruislings in. Braad de eendenfilets in een koekenpan aan in de olie. Begin altijd met de vette kant onder.

Kruid af met zout en peper en bak op het laatst de gesnipperde sjalot mee en blus als deze glazig zijn af met een klein beetje gevogeltefond of bouillon. Zet daarna de pan in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 20 minuten of totdat de eendenborst mooi rose en gaar is.

Gril voor de vinaigrette eerst de 2 paprika’s op een BBQ of in het vuur totdat ze aan alle kanten helemaal zwart en zacht zijn. Doe ze beide apart in een plastic zakje en sluit deze af. Haal na 2 minuten de paprika’s weer uit het zakje. De schil heeft nu losgelaten en kun je makkelijk afpellen.

Snijd de zachte (gare) stukken van de paprika’s totdat je van beide ongeveer 100 gr hebt. Mix dit met het gepureerde ½ knoflook teentje en de frambozenazijn en breng op smaak met zout en peper. Pureer dit mengsel hierna nog even goed tot een egale massa en voeg eventueel een paar druppeltjes olijfolie toe.

Laat de eendenborstfilets na de garing afkoelen totdat ze lauw warm zijn en trancheer ze dan in mooie gelijke plakken en verdeel ze in een rondje over 4 borden. Snijd de veldsla in flinterdunne reepjes en strooi deze er vervolgens overheen. Verdeel als laatste de paprika vinaigrette druppelsgewijs over de borden.

Wijnadvies:

Serveer bij dit gerecht een mooie fruitige rosé uit Franschhoek in de Zuid-Afrikaanse kusstreek. Deze rosé, de Boschendal Blanc de Noir, is een blend van Merlot, Shiraz en Cabernet Sauvignon, heeft een lichte kersenrode kleur en in de geur aroma’s van rijp zomerfruit zoals rode kersen en aardbeien. Deze wijn combineert goed met lauw warme bereidingen van eend en inktvis in combinatie met een vinaigrette en/of een zomerse salade.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: