Een reactie plaatsen

Nazomergerecht – kabeljauwfilet met haricot verts en Loire wijn!

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 300 gr haricot verts
  • 50 gr amandelschaafsel
  • 40 gr boter
  • 1 citroen
  • 600 gr kabeljauwfilet
  • 100 ml melk

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de haricots verts en snijd ze doormidden. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de haricots verts in ca. 3 min. beetgaar.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Laat de pan iets afkoelen, voeg de helft van de boter toe. Rasp de gele schil van de citroen. Doe deze in de pan bij de amandelen. Voeg de haricots verts toe en schep om.

Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis op middelhoog vuur in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

Verwarm de melk in een pannetje of in de magnetron. Stamp de aardappelen met de melk tot een luchtige puree. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de aardappelpuree over 4 borden. Serveer met de vis en de haricots verts.

Wijnadvies:

Kies bij dit gerecht voor een mooie stevige Sauvignon Blanc. Bijvoorbeeld de Les Deux Tours van Baron Patrick de Ladoucette uit de Loire.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: