Een reactie plaatsen

Andijviestamppot met spekjes, komijnekaas en een glas Bellingham Fusion Cabernet Sauvignon

Ingrediënten (2 personen):

  • 750 gr kruimige aardappelen
  • Zout
  • Peper
  • Circa 1 dl warme melk
  • 10 gr boter
  • 150 gr spekjes
  • 400 gr andijvie
  • 125 gr komijnekaas

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Kook de aardappelen gaar in weinig water met iets zout. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Maak een smeuïge puree van de aardappelen met de melk en de boter. Breng de puree op smaak met zout en peper.

Bak de spekjes op een lage warmtebron langzaam uit in een koekenpan met anti-aanbaklaag tot ze goudbruin en knapperig zijn. Maak de andijvie schoon, snijd deze in ragdunne reepjes, was de groente en laat ze goed uitlekken.

Brokkel de kaas in stukjes. Roer de andijvie met de kaas door de hete aardappelpuree en laat het geheel – indien nodig- nog even door en door warm worden. Serveer met de knapperige spekjes.

Wijnadvies:

Bellingham Fusion Cabernet Sauvignon with a splash of Cabernet Franc. De mineraliteit in de wijn, samen met de stevige rijpe tannines en de ronde houttonen sluiten aan bij het licht bittere van de andijvie, het rijke van de spekjes en het kruidige van de kaas.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: