Ingrediënten (4 personen):
- 800 gr Sucadelappen
- 150 gr pancetta
- 2 kg aardappelen
- 200 gr rucola
- 1 winterpeen
- 2 uien
- 25ocl koksroom
- Versgemalen zwarte peper
- Laurier
- Mosterd
- Olijfolie
- Sambal
- 2 flesjes Grolsch Herfstbok
- 50 gr roomboter
Bereidingswijze:
Bestrooi de sucadelappen met peper en zout en smeer ze daarna in met mosterd. Doe de olijfolie in de braadpan en zet het vlees aan. Blus het geheel af met Herfstbok en voeg de in ringen gesneden uien, in plakjes gesneden winterpeen, laurier en een theelepel sambal toe. Laat het geheel ongeveer 90 minuten stoven met de deksel op de pan.
Bak de pancetta in een droge koekenpan krokant. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten in water met zout gaar. Giet ze af, kook ze droog en pureer ze. Roer de boter door de puree en voeg de koksroom toe. Breng de puree op smaak met zout en peper en meng de pancetta en de rucola erdoor.
Serveer een grote schep stamppot met daarop een sucadelap, uienringen en jus.
Biertip:
Grolsch Herfstbok