Een reactie plaatsen

Hot Toddy – zelf maken is niet moeilijk met het recept van uw Topslijter!

Hot ToddyHot Toddy is een in Nederland vrij onbekende ‘winterse drink’ gemaakt van water met suiker, kruiden en whisky, brandewijn of rum. Een drank die vroeger veel gedronken werd voordat men naar bed ging maar die tegenwoordig vooral bij koud weer geserveerd wordt.

Ook een drank waarvan men ooit dacht dat het goed werkte tegen verkoudheid en de griep. Het werd gezien als de ideale mix waarbij de vitamine C goed was voor de gezondheid, de honing de keel smeerde en de alcohol de pijn verzachtte. Helaas is er niks van waar, maar lekker is het wel.

Ingrediënten (1 portie):

  • 1 tl honing
  • 50 ml kokend water
  • 45 ml (1,5 shotglaasje) whisky
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 schijfje  citroen
  • 1 snufje gemalen nootmuskaat

Bereidingswijze:

Giet de honing, het kokende water en de whisky in een kop, meng dit goed door en breng op smaak met de kruidnagels en kaneel. Voeg de citroen toe en laat het mengsel vervolgens 5 minuten trekken. Strooi er voor het serveren een snufje nootmuskaat over en serveer het.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: