Een reactie plaatsen

Van Ropiteau naar Georges Duboeuf

George Duboeuf

Het zou een reisverhaal kunnen zijn, van Ropiteau naar Georges Duboeuf, maar nee. Ook in de wijnwereld is het een komen en gaan van nieuwe wijnen, niet alleen bij slijters maar ook bij importeurs. Dit heeft onder andere tot gevolg dat in het najaar van 2012 bekend werd dat Intercaves de Ropiteau serie, die al sinds vele jaren bij ons te verkrijgen was, niet meer zou importeren en dat men zou overstappen op Georges Duboeuf. Eind november al arriveerden de eerste dozen Georges Duboeuf bij ons in de winkel en sindsdien zijn ze ook al verkrijgbaar. Echter nu de bodem van de voorraad Ropiteau in zicht is wordt het ook tijd voor een introductie op deze nieuwe serie die bij ons verkrijgbaar is.

Georges Duboeuf is onbetwist één van de iconen van de wijnwereld. Op jonge leeftijd begon hij in 1964 het bedrijf “Les Vins Georges Duboeuf”. Sindsdien heeft hij in de loop van bijna een halve eeuw met zijn wijnen de wereld veroverd. Terecht noemt men hem vaak “Le Roi du Beaujolais” want Les Vins Georges Duboeuf is niet alleen het grootste wijnbedrijf van de Beaujolais, het is ook het meest eigentijdse. Nog steeds staat hij zelf aan de leiding van zijn bedrijf, maar hij wordt intussen ook bijgestaan door zijn zoon Franck Duboeuf en zijn kleinzoon Adrien Duboeuf-Lacombe.

Georges Duboeuf geldt als een begenadigd proever. Dat talent en zijn in de loop van vele jaren opgebouwde kennis van de wijngaarden en wijnboeren van de Beaujolais en omstreken, vormen de basis voor zijn succes. Ieder jaar weer proeft hij in de maanden na de oogst dagelijks rond de 200 wijnen. Van de uiteindelijk geselecteerde wijnen weet hij verrukkelijke cuvées te assembleren, waarin stuk voor stuk het karakter van de betreffende appellation zo goed mogelijk tot uitdrukking komt.

Intussen heeft Georges Duboeuf zijn blik verruimd naar gebieden buiten de Beaujolais en Maconnais. Ook deze wijnen, uit ondermeer Zuid-Frankrijk, profiteren van zijn enorme vakmanschap en blinken al evenzeer uit door hun elegantie en verleidelijke fruitigheid.

De wijnen van Georges Duboeuf zijn authentiek en karaktervol en sluiten tegelijkertijd precies aan bij de hedendaagse behoefte aan toegankelijke, aantrekkelijke koele rode wijnen en verfijnde, verfrissende witte wijnen. Kortom een mooie serie van 13 wijnen die perfect past in ons assortiment.

Hieronder wat korte informatie over alle wijnen in deze serie die bij ons verkrijgbaar zijn en de mogelijkheid om per wijn alle informatie in een pdf bestand nog eens rustig na te lezen.

George Duboeuf Macon Villages FleursDuboeuf Macon Villages “Sélection Fleurs”

Fonkelend helder goudgeel. Elegant en verfrissend aroma van witte bloemen, kamperfolie en acacia met en hint van honing en lindebloesem. Een fruitige, elegante en verfijnde smaak die onder meer goed samen gaat met kikkerbilletjes. Lees hier meer

Georges Duboeuf Pouilly Fuisse Fleurs

 

Duboeuf Pouilly Fuissé “Sélection Fleurs”

Grote witte Bourgogne: stevig, vol en subtiel, met een lekker laagje vet; genereuze aroma van witte bloemen en amandel. In de smaak komen daar impressies van gedroogd fruit en vijgen bij. Een Grand Vin de Bourgogne met bewaarpotentieel en een goede begeleider van diverse vis en kip gerechten. Lees hier meer

Georges Duboeuf Saint Véran FleursDuboeuf Saint Véran “Sélection Fleurs”

Fonkelend lichtgele kleur. Fraaie, elegante neus. Indrukwekkende smaak: vibrerende, minerale aanzet, gevolgd door een mooie structuur, tikje vet, perfecte balans. Mooie, compacte finale met florale toets. Prachtige, vitale wijn die 3 tot 4 jaar bewaard kan worden en goed combineert met wit vlees en schaal- en schelpdieren. Lees hier meer

Georges Duboeuf Beaujolais Blanc FleursDuboeuf Beaujolais Blanc “Sélection Fleurs”

Deze Beaujolais Blanc is prachtig bleek geel van kleur met een gouden flonkering. De neus biedt aroma’s van witte bloesem, acacia, meidoorn, lindebloesem met wat witte perzik en een levendig vleugje citroen. De smaak heeft die karakteristieke rondheid en het fruit van de chardonnay is daarmee een goede begeleider van onder meer snoek. Lees hier meer

Georges Duboeuf Beaujolais FleursDuboeuf Beaujolais “Sélection Fleurs” 2011

Kersenrode kleur met paars schijnsel. Verleidelijke, aromatische neus van kleine rode vruchtjes (aardbei en rijpe kers). Heerlijk frisse, fruitige smaak. Drink nu of binnen twee jaar en dan voornamelijk bij gevogelte of grill gerechten. Lees hier meer

Georges Duboeuf Beaujolais Villages Fleurs

 

Duboeuf Beaujolais Villages “Sélection Fleurs” 2011

Intens fonkelend kersenrood met een paars schijnsel. Complexe geur met impressies van rood en zwart fruit: framboos, rode bes, cassis. De smaak is zacht en soepel met fijne tannine en daardoor evenwichtig en compleet. De wijn past bij elke gelegenheid, van aperitief tot en met het kaasplateau. Lees hier meer

Georges Duboeuf Brouilly FleursDuboeuf Brouilly “Sélection Fleurs” 2011

Intens rode kleur. Krachtig en harmonieus bouquet waarin florale tonen en rood fruit elkaar afwisselen. De smaak is mondvullend, rijk en levendig, met een perfecte balans tussen frisse tannine en fruit. Gaat goed samen met onder meer eendenborst en gebraden gevogelte. Lees hier meer

George Duboeuf Fleurie FleursDubeouf Fleurie “Sélection Fleurs” 2011

Intens dieprode kleur. Mooie neust met fruitige en florale aroma’s: iris, viooltjes, rozen, rood fruit en wilde perzik. De smaak is uiterst elegant en verfijnd. Niet voor niets wordt Fleurie door sommigen ook wel omschreven als vrouwelijk. Een goede begeleider van onder meer het bekende Franse gerecht coq-au-vin. Lees hier meer

George Duboeuf Morgon FleursDuboeuf Morgon “Sélection Fleurs” 2011

Diep granaatrode kleur. De geur is een melange van rood fruit, perzik en pruim, een markante toets van peper en een hint van kreupelhout en rook. De smaak is evenwichtig, aangenaam en mondvullend, met rijpe tannine die harmonieert met het fruit. Gerijpte Morgon krijgt soms een bijzondere, door kenners gewaardeerde, animale toets. Perfecte begeleider van onder meer kip in wijnsaus (Morgon). Lees hier meer

George Duboeuf Moulin a Vent FleursDuboeuf Moulin-à-Vent “Sélection Fleurs”

Intense kleurschakering van diep robijn- tot granaatrood. In de geur zijn bloemige en fruitige aroma’s herkenbaar van onder meer viooltjes, en een hint van kers. In de smaak vormen de fijne tannine, vlezige structuur en subtiele kruidigheid een fraai geheel. Kortom, een wijn met finesse en balans. De ‘windmolen’ eindigt met een opmerkelijk lange afdronk. Goede begeleider van gerijpte kazen. Lees hier meer

George Duboeuf Saint Amour FleursDuboeuf Saint Amour “Sélection Fleurs”

Je hoeft gelukkig niet tot Valentijnsdag te wachten om van een fles Saint Amour te genieten. Met zijn rijke, krachtige smaak en versmolten tannine is dit een prachtig voorbeeld van een klasse Beaujolais. Het geduld van de liefhebber wordt na een paar jaartjes opleg zeker beloond. Te serveren bij onder meer lamsbout en gerechten met lever of niertjes. Lees hier meer

noproductimage320x360Duboeuf Fleurie Domaine des Quatre Vents

Deze Fleurie is afkomstig van een 6 ha groot domaine. Intens dieprood van kleur. De neus is complex met rood fruit en florale tonen. De fijne tannines geven deze wijn een uitstekende structuur. Dit is een wijn met een grote aromatische complexiteit, die jong gedronken kan worden, maar zeker nog aan kwaliteit wint na enkele jaren rijping op fles. Voortreffelijk bij wild bereidingen en krachtige kazen. Lees hier meer

Alle wijnen van Georges Duboeuf kunt u hier ook online bestellen.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: