- 125 gr bloem
- Mespunt zout
- ¾ el suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 2 dl melk
- Boter voor het bakken
- 40 gr suiker
- Poedersuiker
Bereidingswijze:
Meng de bloem met het zout, de suiker en vanillesuiker in een kom. Splits de eieren in witten en dooiers. Klop de eierdooiers los met de melk en schenk dit mengsel al roerende bij de bloem in de kom. Klop tot een glad beslag. Sla de eiwitten stijf in een schone roestvrijstalen kom. Meng de eiwitten luchtig door het beslag.
Laat een klontje boter heet worden in een royale koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de helft van het beslag toe, zet het vuur laag en bak het beslag circa 7 minuten tot de onderkant loslaat van de bodem en lichtbruin van kleur is. Keer de massa voorzichtig. Voeg wat boter toe en bak de andere kant nog een minuut of drie.
Snijd het gebak met twee spatels in stukjes, houd het warm ( in een voorverwarmde oven van 60-70 graden) en bak het andere deel van het beslag op dezelfde manier.
Bestrooi de schmarren met poedersuiker en serveer met een vruchtencompote – bijvoorbeeld pruimencompote – als nagerecht, eventueel met een bolletje ijs.
Wijnadvies:
Peter & Peter, Riesling ‘Steillage’, Qualitätswein Mosel – Feinherb. Heerlijke frisse, fruitige riesling van de Moezel. De rieslingdruiven voor deze wijn zijn afkomstig van steile hellingen langs de Moezel. Ze worden verbouwd op grond die rijk is aan leisteen, die de wijn een frisse minerale impressie geeft. ‘Feinherb’ betekent dat de wijn lichtzoet van smaak is.