Een reactie plaatsen

Aspergequiche met een glas Côtes du Rhône Moulin de Meyran

Ingrediënten (4 personen):aspergequiche

  • 500 gr asperges (wij kozen ditmaal voor groen)
  • 100 gr Zeeuws spek
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 4 eieren
  • 100 gr crème fraiche
  • 100 gr geraspte jonge kaas
  • 15 gr fijngesneden peterselie
  • Zout
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd ondertussen het houtachtige uiteinde van de asperges. Kook ze daarna 8 minuten in zout water of totdat ze beetgaar zijn. Bak in een koekenpan het spek knapperig.

Bekleed een ingevette ovenschaal met het bladerdeeg en leg de asperges en het spek erop. Klop de eieren los met de crème fraiche en meng daarna ook de kaas, peterselie, zout en versgemalen peper erdoor. Schenk het eimengsel over de quiche en bak deze in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Serveer eventueel met een frisse andijviesalade.

Wijnadvies:

moulindemeyrancotesdurhoneServeer met een glas Côtes du Rhône Moulin de Meyran. Een topwijn uit de Rhône gemaakt van de Syrah en Grenache druif. Heeft een mooie robijnrode kleur en in de neus veel rood fruit dat ook terugkeert in de mond. Aangevuld met zachte tannines en een zachte, lange afdronk. Deze wijn past ook uitstekend bij rood vlees en stevige kazen. Serveer op 16 graden.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: