Een reactie plaatsen

Griekse salade met Knockando 12yo

Ingrediënten (4 personen):

 • 6 rijpe pruimtomaten, in stukjes van ca. 1 cmGriekse salade
 • Handvol ontpitte zwarte olijven
 • 1 grote sjalot in fijne blokjes
 • 1 volle tl gedroogde oregano
 • Kruiden- of rode-wijnazijn
 • Sap van 1 citroen
 • 10 el olijfolie
 • 1 krop bindsla, alleen de binnenste bladeren (gewassen en gedroogd)
 • 350 gr feta, verkruimeld in grove blokjes
 • Peper
 • Zout

Bereidingswijze:

Hussel de tomaatstukjes in een kom door elkaar met de olijven, sjalot, het grootste deel van de oregano, een paar scheutjes van de azijn, een scheut olijfolie en peper en zout. Laat het mengsel 5 minuten staan.

Maak de dressing. Doe hiervoor het citroensap en de olijfolie in een jampotje en voeg naar smaak zout en peper toe. Draai de deksel stevig vast en schud het potje flink. Proef de dressing op een blaadje sla en breng hem eventueel op smaak met nog wat zout en/of peper.

Scheur de grote slabladeren in stukken en laat de kleine blaadjes heel, doe ze in de kom en maak alles aan met een beetje dressing. Schep de aangemaakte salade op een grote schaal. Strooi de blokjes feta over de salade en besprenkel met wat olijfolie en de rest van de oregano. Serveer als maaltijd of bij de BBQ tezamen met een beenham in honing-mosterd dressing.

Whiskytip:

knockando_1997_12yoKies bij de Griekse salade voor de Knockando 12 y.o.. Een bijzonder delicate, fruitige en subtiele Speyside-whisky met bloemige aroma’s. Deze whisky geeft de salade wat meer zoetigheid mee en gaat goed samen met de droge, lichtzure feta.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: