Een reactie plaatsen

Pittige spareribs uit de oven met Hoisinsaus

Ingrediënten (4 personen):hoisin spare ribs

  • 4 el lichte sojasaus
  • 1 ½ el oestersaus
  • 1 el hoisinsaus
  • 2 el medium dry Sherry
  • 1 volle el maïzena
  • 8 kleine spareribs met veel vlees
  • 1 bosui, in dunne ringetjes
  • Zout
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze:

Roer de sojasaus, oestersaus, hoisinsaus, Sherry, ½ eetlepel versgemalen zwarte peper en maïzena in een hapjespan tot een marinade en wentel de spareribs erdoor. Laat het vlees 15 minuten marineren.

Voeg 375 ml water toe en breng het geheel al omscheppend aan de kook, zodat alle spareribs rondom goed bedekt zijn. Laat de spareribs 10 minuten zachtjes smoren.

Neem de spareribs uit het vocht, laat ze heel even utlekken en leg ze op een grillrooster. Schuif dit rooster met een lekbak eronder 10-15 cm onder een hete ovengrill en rooster de spareribs in nog 10 minuten knapperig bruin. Bestrijk ze af en toe met marinade.

Kook intussen de marinade op hoog vuur in tot nog een derde over is en een dikke saus ontstaat. Garneer met de bosui en serveer met huisgemaakte frites en een groene salade.

Dit gerecht maak je natuurlijk ook gemakkelijk klaar op de BBQ!

Wijnadvies:

turckheimpinotnoirServeer bij dit gerecht een volfruitige Pinot Noir d’Alsace van Cave de Turckheim. Een mooie Alsace wijn met subtiele zwoele aroma’s van rijping op eikenhout en een mollig mondgevoel dat matcht met het vettige van de spareribs en de pittige oosterse smaak.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: