- 4 el lichte sojasaus
- 1 ½ el oestersaus
- 1 el hoisinsaus
- 2 el medium dry Sherry
- 1 volle el maïzena
- 8 kleine spareribs met veel vlees
- 1 bosui, in dunne ringetjes
- Zout
- Versgemalen peper
Bereidingswijze:
Roer de sojasaus, oestersaus, hoisinsaus, Sherry, ½ eetlepel versgemalen zwarte peper en maïzena in een hapjespan tot een marinade en wentel de spareribs erdoor. Laat het vlees 15 minuten marineren.
Voeg 375 ml water toe en breng het geheel al omscheppend aan de kook, zodat alle spareribs rondom goed bedekt zijn. Laat de spareribs 10 minuten zachtjes smoren.
Neem de spareribs uit het vocht, laat ze heel even utlekken en leg ze op een grillrooster. Schuif dit rooster met een lekbak eronder 10-15 cm onder een hete ovengrill en rooster de spareribs in nog 10 minuten knapperig bruin. Bestrijk ze af en toe met marinade.
Kook intussen de marinade op hoog vuur in tot nog een derde over is en een dikke saus ontstaat. Garneer met de bosui en serveer met huisgemaakte frites en een groene salade.
Dit gerecht maak je natuurlijk ook gemakkelijk klaar op de BBQ!
Wijnadvies:
Serveer bij dit gerecht een volfruitige Pinot Noir d’Alsace van Cave de Turckheim. Een mooie Alsace wijn met subtiele zwoele aroma’s van rijping op eikenhout en een mollig mondgevoel dat matcht met het vettige van de spareribs en de pittige oosterse smaak.