Een reactie plaatsen

Gegrilde zalm met citroen tortellini, broccoli en een glas Rothschild rose!

Ingrediënten (4 personen):gegrilde zalm met citroen tortellini

  • 4 grote zalmmoten
  • 1 grote broccoli
  • 1 citroen
  • 3 tenen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 25 gr boter
  • Zout
  • Witte peperpoeder
  • 250 gr verse tortellini met ricottavulling

Bereidingswijze:

Kook de tortellini in ruim kokend water en enkele minuten al dente. Maak ondertussen de broccoli schoon en snijd deze in roosjes. Kook deze in ruim kokend water met zout in ongeveer 4 minuten beetgaar. Bestrijk de zalmmoten ondertussen met olijfolie en smeer ze goed in. Laat ze daarna ongeveer 5 minuten rusten.

Maak de citroen schoon en rasp de schil en pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes.

Verhit een grillpan op een hoge stand tot de pan gloeiend heet is en bestrijk de ribbels dun met olijfolie. Leg de zalmmoten in de grillpan en rooster ze ongeveer 4 á 5 minuten. Controleer of de zalm vanzelf van de ribbels loslaat en keer ze dan pas voorzichtig met 2 spatels. Rooster de zalm nog 4 á 5 minuten aan de andere kant of tot deze van binnen net gaar is. Leg de geroosterde zalm op borden en bestrooi met zout en een klein beetje witte peperpoeder.

Verhit ondertussen een 2 el olijfolie in een wok en bak hierin de knoflook. Voeg na 2 minuten de broccoli toe en roerbak daarna nog ongeveer 2 minuten door op hoog vuur.

Meng de warme tortellini met de boter het citroenrasp en naar smaak wat citroensap, zout en peper. Verdeel de tortellini over 4 borden, verdeel de broccoli daar overheen en leg de gegrilde zalmmoot ernaast.

Wijnadvies:

Bordeaux baron philippe de rothschild roseKies bij dit mooie zomers gerecht voor een Bordeaux Baron Philippe de Rothschild Rosé. Deze betaalbare wijn van het meest beroemde wijnhuis ter wereld, Château Mouton Rothschild, combineert uiterst goed met gegrilde visgerechten, zeevruchten en ook gevogelte.  De Rosé bestaat uit Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.  Een wijn met een mooie helderroze kleur en heerlijke geuren van aardbeien, frambozen en aalbessen. Een frisse smaak die goed combineert met de citroen, maar ook het vettige van de zalm, en een subtiele, fruitige en elegante afdronk.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: