Een reactie plaatsen

Zomerse witte kool-preistamppot met een glas Sauvignon Blanc!

Ingrediënten (4 personen):kool-prei stamppot

  • 1 kilo kruidige aardappelen
  • 2 preien
  • 50 gram boter
  • 800 gram geschaafde witte kool
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder
  • 300 gram jong belegen kaas in blokjes

Bereidingswijze:

Schil en was de aardappelen. Snijd ze in 2 of 4 stukken. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Bak in de hete boter de prei een minuut aan. Voeg de aardappelen , de kool en het kerriepoeder toe en bak deze al roerende op een hoog vuur aan.

Voeg het bouillonpoeder toe en circa 2 dl water. Breng alles, afgedekt, aan de kook en kook het gerecht in circa 20 minuten gaar.

Stamp de aardappelen, kool en  prei grof door elkaar. Voeg de blokjes kaas toe en warm deze mee.

Serveer bijvoorbeeld met verse worst of runderrookworst.

Wijntip:

Bellingham fusion sauvignon blancBellingham Fusion Sauvignon Blanc with a dash of Semillon doet het goed bij de kaas, kerrie, kool en prei. Met rookworst is de Bellingham Fusion Pinotage with a dash of Petit Verdot een aanrader.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: