Een reactie plaatsen

Mosseltijd – mosselen in roomsaus!

Ingrediënten (2 personen)mosselen in roomsaus

  • 2,5 kg mosselen
  • 4 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 50 gr boter
  • 1 glas droge witte wijn
  • 125 gr crème fraîche
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Partjes citroen om te garneren
  • Stokbrood

Bereidingswijze

Snipper de sjalotjes en de knoflook en hak de peterselie en bieslook fijn. Verhit de boter in een pan en laat de sjalotjes al omscheppend glazig fruiten en laat daarna ook de knoflook even kort meebakken. Giet er de wijn bij. Doe de mosselen in de pan, zet er een deksel op en laat alles af en toe omschuddend ca. 5 min. koken tot alle schelpen open staan.

Doe de mosselen in een vergiet en vang het kookvocht op. Laat het vocht op hoog vuur tot de helft inkoken en roer de crème fraîche erdoor. Breng de saus op smaak met wat zout en peper.

Verwijder, als de mosselen iets zijn afgekoeld, de bovenste helft van de schelpen. Leg de mosselen in de halve schelpen in een grote platte schaal (of verdeel ze over 1-persoonsschaaltjes). Schep de saus over de mosselen en bestrooi ze met de peterselie en het bieslook. Garneer met de citroenpartjes en serveer eventueel met een julienne van geblancheerde groente.

Wijnadvies

cave de turckheim riesling dalsaceServeer met een rijpe Turckheim Riesling d’Alsace. Een wijn met mooie citrustonen en frisse, zachte zuren die dit gerecht nog fijner en eleganter van smaak maken. Een Pinot Blanc d’Alsace is ook een optie en benadrukt meer de romige kant.

 

 

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: