Een reactie plaatsen

Zeeuwse sushi met tonijn, gerookte paling, scampi en grietfilet en een glas Oban 14yo!

Sushi is een gerecht van alle tijden en wordt door steeds meer Nederlanders met veel liefde gegeten. Maar wat is er nou leuker dan dit recept een beetje Hollandser te maken door gerookte paling en grietfilet te gebruiken. Als je dan ook nog eens afstapt van het serveren van rijstwijn bij sushi en kiest voor een Oban 14yo is het feest helemaal compleet!

Ingrediënten (4 personen):zeeuwse sushi

  • 300 gr sushirijst
  • 3,3 dl water
  • Azijnmengsel van 4 el Japanse rijstazijn, 2 el suiker ½ tl zout
  • 5 verse, gepelde, scampi’s
  • 150 gr verse tonijn, in zeer dunne plakken gesneden
  • Filets van 1 gerookte paling
  • Zeekraal
  • Fijn gesneden lente-ui
  • Fijn gesneden lamsoor
  • Zalmeitjes
  • Gemarineerde gember
  • Wasabi
  • Kikkoman

Bereidingswijze:

Was de rijst grondig en laat hem geruime tijd uitlekken in een zeef. Doe de rijst met het water in een ruime pan met dikke bodem. Breng aan de kook. Laat even flink doorkoken en laat daarna nog eens 7 tot 8 minuten op een laag vuur staan. Haal de deksel niet van de pan!

Laat de rijst afkoelen. Maak het azijnmengsel warm en besprenkel de rijst ermee. Werk het mengsel met een vork door de rijst. Laat het daarna rusten.

Kook de scampi’s heel even in gezouten water. Vorm met je vingers en met behulp van wat lauw water de rijst tot egale, rechthoekige pakketjes. Snijd de tonijnfilet en grietfilet op maat en wikkel de vis om de pakketjes heen. Bedek de andere sushi’s met de scampi’s en op maat gesneden stukjes paling.

Garneer de sushi met zeekraal, lente-ui, lamsoor en/of zalmeitjes. Rangschik ze bij voorkeur op een zwart bord en geef de Kikkoman, gemarineerde gember en wasabi er apart bij.

Whiskytip:

Oban 14yoProbeer eens wat anders dan Sake en drink bij deze sushi een glas Oban 14 y.o.. Een whisky als een zeebries met de geur van pas aangespoelde schelpen, die uitermate goed combineert met diverse vissoorten en zuren (azijnen). Deze combinatie geeft een geheel nieuwe dimensie aan de sushi.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: