- 1 grote of 2 kleine venkelknollen
- 25 gr geroosterde pinda’s, grof gehakt
- 1 tl honing
- 2 el sinaasappelsap
- 4 el (zonnebloem)olie
- Mespunt chilipoeder
- Zout
- Versgemalen peper
- Blaadjes botersla
- 12 plakjes varkensfricandeau
- 6 radijsjes in plakjes
Bereidingswijze:
Maak de venkel schoon, verwijder de voet en de uitstekende stengels, bewaar het groen. Snijd de venkel in smalle repen. Meng de pinda’s met de honing, het sinaasappelsap, de olie, de chilipoeder en breng op smaak met zout en peper. Schep de reepjes venkel door de dressing en laat dit een kwartiertje intrekken.
Verdeel de gewassen en gedroogde blaadjes sla, de gemarineerde venkel en de plakjes varkensfricandeau over vier borden. Giet de overtollige dressing af en besprenkel hiermee de blaadjes sla. Garneer met plakjes radijs.
Wijnadvies:
Serveer met een glas Callia Alta Shiraz rosé, een aantrekkelijke Argentijnse rosé van de Shiraz druif. Je proeft en ruikt het rijp zomers fruit. Past verrassend goed bij venkel en pinda.