Een reactie plaatsen

Salade met venkel en varkensfricandeau met pinda dressing

Ingrediënten (4 personen):venkel

  • 1 grote of 2 kleine venkelknollen
  • 25 gr geroosterde pinda’s, grof gehakt
  • 1 tl honing
  • 2 el sinaasappelsap
  • 4 el (zonnebloem)olie
  • Mespunt chilipoeder
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • Blaadjes botersla
  • 12 plakjes varkensfricandeau
  • 6 radijsjes in plakjes

Bereidingswijze:

Maak de venkel schoon, verwijder de voet en de uitstekende stengels, bewaar het groen. Snijd de venkel in smalle repen. Meng de pinda’s met de honing, het sinaasappelsap, de olie, de chilipoeder en breng op smaak met zout en peper. Schep de reepjes venkel door de dressing en laat dit een kwartiertje intrekken.

Verdeel de gewassen en gedroogde blaadjes sla, de gemarineerde venkel en de plakjes varkensfricandeau over vier borden. Giet de overtollige dressing af en besprenkel hiermee de blaadjes sla. Garneer met plakjes radijs.

Wijnadvies:

Callia Alta Shiraz RoseServeer met een glas Callia Alta Shiraz rosé, een aantrekkelijke Argentijnse rosé van de Shiraz druif. Je proeft en ruikt het rijp zomers fruit. Past verrassend goed bij venkel en pinda.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: