- 1,5 kg kruimige aardappelen
- 450 gr tuinerwten
- 500 gr zalmfilet
- 200 ml crème fraiche light Franse kruiden
- 1 rode ui, zeer fijn gesnipperd
- 75 gr veldsla
- Zout
- Versgemalen peper
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de zalm in kleine blokjes en bak deze kort aan in een koekenpan. Kook in water met zout de erwten in 5 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en voeg de crème fraiche toe. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree ontstaat. Schep er de ui, erwten, zalm en tot slot de veldsla door en voeg naar smaak zout en peper toe.
Wijnadvies:
Serveer bij dit gerecht een glas Cave de Turckheim Riesling. Een frisse Alsace wijn met tonen van limoen en grapefruit. Knisperig in de mond, droog, maar met een een lange fruitige afdronk. Brengt heel goed de romige smaken in dit gerecht naar boven.