– 8 kalfsoesters
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui (in dikke schijven gesneden)
– 1 vleestomaat (in dikke schijven gesneden)
– 150 gr rucola (gewassen)
– 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
– 1 eetlepel balsamicoazijn
Bereidingswijze:
Neem de kalfsoesters een half uur vooraf uit de koelkast. Verwarm grill(pan) voor, bestrijk de kalfsoesters rondom met de helft van de olijfolie en grill ze, om en om in ± 5 minuten, mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem de kalfsoesters van de grill, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Grill dan de schijven ui en tomaat en bestrooi ze met zout en peper. Vermeng de rucola met de Parmezaanse kaas, balsamico azijn en de resterende olijfolie.
Leg een kalfsoester op een voorverwarmd bord, schep er het slamengsel op en achtereenvolgens een tweede kalfsoester en schijven gegrilde ui en -tomaat.
Lekker met vers gebakken schijfjes ciabatta, besprenkeld met olijfolie en zeezout.
Wijn advies:
Drink bij dit Italiaanse gerecht een glas Sartori Amarone Corte Bra. Een Veneto wijn op basis van de Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella en Oseleta druiven. Een volle en zeer complexe rode wijn met rijpe fruit aroma’s, frisse zuren en soepele tannines.
Wil je iets minder uitgeven? Kies dan voor een Fleurs Brouilly van Georges Duboeuf. Een krachtige en mondvullende rode wijn met een perfecte balans tussen frisse tannines en fruit.