Een reactie plaatsen

Eendenborstfilet rouleau met huid en een glas Georges Duboeuf Brouilly Fleurs

Eendenborstfilet rouleau met huidIngrediënten (4 personen):

– 2 eendenborst filets

– 1 el boter

– 2 el olie

– 1 ui

– 6 tenen knoflook

– 2 el gehakte peterselie

– 1 paprika

– 1/2 courgette

– 1 potje wildfond

– veenbessen saus

– slagerstouw

Bereidingswijze:

Verwarm de over voor op 160 graden. Leg de eendenborsten op een plank met de huid naar boven, verwijder de huid aan de zijkanten maar laat dat op het middenstuk zitten. Bewaar de afgesneden huid.

Leg de eendenborsten met de huid naar onderen op een plank en maak de filets van gelijke hoogte door de bolling weg te snijden. Snijd het afgesneden vlees heel fijn tot een soort gehakt overblijft en voeg hier 3 fijn gesneden tenen knoflook, zout, peper, een halve fijngehakte ui en de peterselie toe en meng dat door elkaar.

Verdeel het gekruide gehakt over de binnenzijde van de eendenborst en druk dit goed aan. Rol het geheel op en zorg ervoor dat de huid mooi aan de buitenzijde zit en bind het op tot rollades met slagerstouw. Snij de afgesneden huid in stukjes en doe deze met een klein beetje olie in de pan en bak dit op een laag vuurtje uit. Haal de huid uit het vet en laat deze uitlekken op een stuk keuken papier.

Bak de rouleaus van de eendenborst vervolgens in het achtergebleven vet in de pan. Bak ze aan weerszijden mooi bruin en haal vervolgens het vlees uit de pan en leg dit in een passende ovenschaal. Schenk het achtergebleven vet erover heen en zet voor 20 minuten in de oven. Laat na het bakken nog 20 minuten rusten onder aluminium folie.

Maak ondertussen de garnituur klaar. Snijd de paprika in reepjes, de rode ui in ringen, de courgette in diagonale kwarten en de tenen knoflook in fijne stukjes. Grill het geheel vervolgens kort in een hete pan.

Leg op elk bord een bedje groenten met daarop twee of drie plakken eendenborst. Meng vervolgens de veenbessensaus met 1 dl van de wildfond, warm dit kort op en dresseer het over de groenten en het vlees en besprenkel vervolgens met de stukjes uitgebakken huid.

Wijn advies:

Georges Duboeuf Brouilly FleursServeer dit voorgerecht met een glas Georges Duboeuf Brouilly Fleurs, bij voorkeur eentje uit 2011. Een intens rode wijn met een krachtig en harmonieus bouquet met florale tonen en rood fruit die elkaar mooi afwisselen en goed samengaan met de eend en de saus. Serveer de wijn redelijk koud bij zo’n 14 graden.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: