Een reactie plaatsen

Zuurkoolrösti met rookworst en een glas Peter & Peter Pinot Noir

zuurkool rostiIngrediënten (voor 4 personen):

  • 2750 gram vastkokende aardappelen
  • 650 gram zuurkool
  • 1 grote appel (jonagold of goudrenet)
  • 1-2 rookworsten
  • 5 jeneverbessen
  • Zout & peper
  • 25 gram koude boter

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en schaaf de rauwe aardappelen op een grove rasp. Laat de zuurkool heel goed uitlekken. Knijp eventueel overtollig vocht er met de handen uit. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in blokjes. Snijd de rookworst(en) in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes. Plet de jeneverbessen met het lemmet van een groot mes. Meng de aardappelrasp met de zuurkool, appel, rookworstplakjes, jeneverbessen, naar smaak zout en peper toevoegen.

Vet de bakplaat of bakvorm in en verdeel het mengsel als een dunne laag eroverheen. Strijk egaal glad. Snijd de boter in kleine klontjes en verdeel deze over de rösti. Bak de zuurkoolrösti circa 50 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Serveer eventueel met gepocheerde appelstukjes met rozijnen en kaneel.

Wijn advies:

Peter Peter Pinot Noir PfalzPeter & Peter Pinot Noir. Deels gerijpt in vaten van Frans eikenhout, een geur van rood fruit en confiture met een vleug amandel en een fijne houttoets. Laat u de rookworst weg? Serveer er dan een Peter & Peter Riesling ‘Steillage’ bij. Een fraaie droge riesling van de Moezel, afkomstig van leisteenhoudende hellingen. Lekker veel fruit en zachte zuren.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: