Een reactie plaatsen

Stoofperen in port met een glas Elysium Black Muscat

stoofperen in portIngrediënten (4 personen):

– 1 sinaasappel (schoongeboend)

– 1 citroen (schoongeboend)

– 1 kg stoofpeertjes

– 750 ml rode port (Ruby)

– 1 kaneelstokje

– 3 kruidnagels

– 1 laurierblaadje

– 40 gr suiker

Bereidingswijze:

Schil met een dunschiller de oranje schil van de sinaasappel en de gele schil van de citroen. Schil de peren, maar laat het steeltje zitten. Breng de peren met de port, citrus schillen, het kaneelstokje, de kruidnagels, het laurierblaadje en de suiker aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. koken zonder deksel op de pan. Serveer de peren warm, lauw of koud met een bolletje speculaas ijs.

Wijn advies:

Elysium Black MuscatServeer simpelweg met een goed glas port om de samenhang nog te versterken. Ander mogelijkheid is om te kiezen voor een  zoete dessert wijn als Black Elysium Muscat. Een Californische dessertwijn  met veel donker fruit en een frisse zoetheid die goed bij de peren en het romige ijs passen.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: