– 3 el koolzaadolie bak en braad
– 300 gr kipfiletreepjes
– 1 pot Indiase currysaus mild (420 ml)
– 225 g tuinerwten
– 250 g sugarsnaps
– 500 g roerbakrijst
– 15 gr koriander (grofgesneden)
Bereidingswijze:
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kip in 3 min. rondom bruin. Voeg de currysaus, de tuinerwten en sugarsnaps toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bereid hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de koriander erdoor. Serveer met het kipmengsel. Lekker met grofgehakte, gezouten cashew-noten en pappadums of naan (Indiaas brood).
Wijn advies:
Bij dit Indiase gerecht past een goede Pinot Grigio, bijvoorbeel de Pinot Grigio Arcole van het Italiaanse Sartori. Deze droge, volle en ronde wijn uit de Veneto heeft mooie frisse fruitige tonen die goed samengaan met de pittige curry. De frisse en licht kruidige nasmaak en de lange afdronk maken het één geheel.