Een reactie plaatsen

Tikka Masala Pilau met kip, groenten en een glas Talisker 10 y.o.

Kip Tikka Massala PilauIngrediënten (4 personen):

  • 2 kippenbouillontabletten
  • 375 gr kipfilet
  • 2 pakjes tikka masala currypasta (a 80 gr)
  • 1 zakje Oosterse wokgroenten (a 750 gr)
  • 300 gr basmatirijst
  • 2 tl kaneelpoeder

Bereidingswijze:

Los de bouillontabletten op in 1 liter kokend water. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en meng deze met de tikka masalapasta. Laat dit minstens een half uur staan. Verwarm een ruime koekenpan en bak hierin de gemarineerde kip in ongeveer 2 minuten gaar.

Voeg hieraan de groenten, de rijst, 1 tl kaneelpoeder en de hete bouillon (houd 1 kopje achter) toe. Breng dit tegen de kook aan laat het op een laag vuur met een deksel op de pain in circa 20 minuten gaar koken. Voeg als de rijst droog, en bijna gaar, is de rest van de bouillon toe.

Schep de Pilau in 4 diepe borden en bestrooi met de rest van het kaneel.

SONY DSCWhiskytip:

Serveer bij de Tikka Masala Pilau met kip en groenten een glas Talisker 10 y.o. Deze rokerig-zoete whisky met een vleugje zeezout en een gepeperde afdronk combineert goed met de milde curry pasta en de lichte kaneelsmaak.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: