- 300 gr volkoren Penne Rigate
- 3 el olijfolie
- 1 pompoen
- 250 gr spekblokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 pompoen
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 2 tl salie
- 150 gr oude kaas, geraspt
Bereidingswijze:
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de schil eraf en snijd de kwarten in stukjes van 2 cm.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekblokjes in 5 min. uit. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pompoen toe en bak nog 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes met vocht en salie toe en breng op smaak met peper en zout.
Meng de pompoen met de penne en schep in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. goudbruin.
Wijnadvies:
Drink bij dit gerecht een glas Faustino Crianza (2006). Faustino is een fenomeen in de Spaanse wijnwereld, toonaagevend in omvang, kwaliteit en diversiteit. Deze Crianza wordt gemaakt van de Tempranillo druif wat resulteert in een mooie zachte wijn met subtiele houtnuances, zachte tannines en gedroogd fruit in de afdronk. Niet alleen lekker in combinatie met pompoen maar ook met gegrild rood vlees en knoflook sauzen.