Een reactie plaatsen

Whisky appelflappen met een glas Laphroaig Quarter Cask

AppelflappenIngrediënten (4 personen):

  • 1 pak roomboterbladerdeeg
  • 4 friszure appels (Goudrenet)
  • 2 tl kaneel
  • Kandijsuiker
  • Krenten of rozijnen naar smaak
  • 2 el suiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 dram whisky
  • 1 dram rum

Bereidingswijze:

Laat de rozijnen of krenten minstens 24 uur lang wellen in de rum en whisky. Verwarm de oven voor op 210 graden, schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Bestrooi in een meng kom de appelblokjes naar smaak met kaneel en suiker. Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met appel en krenten of rozijnen. Bestrijk de randen met een klein beetje ei, vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan.

Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen ook met het los geklopte ei en strooi er kandijsuiker over. Leg het bakpapier op de bakplaat en leg hierop de appelflappen. Bak deze in circa 15 minuten goudbruin.

Laphroaig Quarter CaskWhiskytip:

De Laphroaig Quarter Cask, met intense en krachtige smaken en een romige en volle afdronk is een verrassende maar goede begeleider van deze appelflappen. Goed alternatief is een GlenKinchie Distillers Edition die een rijping op Amontillado sherry vaten heeft gehad en door zijn zoetigheid en lichte kruidigheid goed bij verschillende soorten gebakken of gestoofd fruit past.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: