Een reactie plaatsen

Doorregen runderrollade met paprika en een glas Callia Magna Cabernet Sauvignon

runder rolladeIngrediënten (4 personen):

– 750 gr doorregen runderrollade

– 4 teentjes knoflook (in plakjes)

– 4 grote paprika’s (rood en geel)

– 3 el Italiaanse kruiden (verse, fijngehakt)

– 1 dl runder fond

– 3 el vermouth

– 100 gr boter

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de paprika’s in grove stukken. Meng de paprika met de knoflook, de Italiaanse kruiden, de vermout, de runderfond en zout en peper in de braadzak. Leg de rollade op de groente. Bind de zak dicht, prik er flink wat gaatjes in aan de bovenzijde en leg hem in een ovenschaal. Braad de rollade in 120 tot 150 minuten gaar in de oven.

Knip een puntje van de zak en schenk het braadvocht in een steelpan. Kook dit op hoog vuur tot de helft in. Schep de warme groenten uit de braadzak op vier warme borden, snijd de rollade in plakken en leg deze erop. Meng het vocht met de ijskoude boter tot een gebonden schuimige saus met een staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de saus over de rollade.

Lekker met verse tagliatelle of gebakken krielaardappeltjes.

Wijn advies:

Callia Magna Cabernet SauvignonDrink bij dit stevige vlees gerecht een glas Callia Magna Cabernet Sauvignon. Een rode Argentijnse wijn met een intense robijnrode kleur. In de neus tonen van rood fruit en kruiden gevolgd door tonen van chocolade. In de mond een mooie balans tussen fruitigheid met zachte tannines die mooi combineren met de kruiden in de rollade.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: