Een reactie plaatsen

Hazenrugfilet met tijmsaus en een glas Bellingham Dragon’s Lair

hazenrugfiletIngrediënten (4 personen):

  • 4 hazenrugfilets
  • ½ fles volle rode wijn
  • 1 pot wildfond
  • 5 takjes tijm
  • ½ el zwarte peperkorrels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 50 gr Roquefort
  • 125 gr Mascarpone
  • 50 gr boter

Bereidingswijze:

Laat de hazenrugfilets voor gebruik een half uur op kamertemperatuur komen. Schenk de wijn en fond in een pan. Voeg 3 takjes tijm met de peperkorrels, het kaneelstokje en de kruidnagels toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op hoog vuur inkoken tot ongeveer een derde over is. Zeef de saus boven een steelpan. Ris de tijm van de andere takjes en roer de blaadjes door de jus.

Prak de Roquefort fijn in een bord en roer de mascarpone erdoor. Verhit de boter in een koekenpan en bak de hazenrugfilets in ca. 3-4 minuten op hoog vuur rond om bruin. Leg de hazenrugfilets op een plank en houd ze onder aluminiumfolie warm. Schenk het bakvet uit de pan. Schenk het ingekookte vocht in de pan en roer de aanbaksels los, laat de jus nog ca. 1 minuut zachtjes koken. Snijd de hazenrugfilets schuin in plakken en leg ze dakpansgewijs op vier warme borden. Schenk de tijmsaus eromheen en schep op het vlees een toefje van de mascarpone. Lekker met gegratineerde aardappelschotel en gesmoorde rode- of groene kool.

Wijnadvies:

bellingham-dragons-lair-zuid-afrika (1)Schenk bij dit gerecht een glas Bellingham Dragon’s Lair. Een van de ‘Bellingham Legends’, de fraai gestructureerde wijnen waar het Zuid-Afrikaanse Bellingham trots op is.  De wijnen uit deze serie verwijzen naar een mythe of legende, Dragon’s Lair verwijst naar de grot van de draak.  De wijn is een bijzondere combinatie van Shiraz, Mourvèdre en Viognier en afkomstig uit de Coastal Region. Door het relatief koele klimaat krijgen de druiven alle kans om hun aroma’s optimaal te ontwikkelen waarna er handmatig wordt geoogst. Elk druivenras wordt apart vergist in tanks. De malo-lactische omzetting vindt aansluitend plaats in houten vaten (50% nieuw). Na het samenvoegen rijpt de wijn 18 maanden verder op hout.

Daardoor ontstaat een geconcentreerde en complexe geur met aroma’s van rijp donker fruit, chocolade en vanille aangevuld met een subtiele spicy toets. De smaak is krachtig, rond en mondvullend. Serveer voornamelijk in combinatie met wild gerechten en stoofschotels en open de wijn een uur voor gebruik.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: