Een reactie plaatsen

Gegrilde makreel met een glas Caol Ila 12yo!

Gegrilde makreelIngrediënten (4 personen):

  • 4 verse makreel filets
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 dl olijfolie
  • 30 ml Coal Ila 12yo
  • 1 dl wittewijnazijn
  • 1 el honing
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 el fijngehakte koriander
  • 1 el fijngehakte bladpeterselie
  • 1 el fijngehakte bieslook

Bereidingswijze:

Mix voor de marinade 1,5 dl olijfolie met de witte wijn azijn, de Coal Ila. Voeg hieraan de honing toe totdat deze is opgenomen door de marinade. Voeg daarna de knoflook en de kruiden toe. Roer flink door en laat dan tenminste een uur staan.

Maak de stukken makreel goed droog en snijd ze aan de velkant twee tot drie keer in. Bak de filets in olijfolie op een hoog vuur snel aan totdat deze lichtbruin is. Doe de filets in een schaal en giet hier de marinade overheen als ze nog warm zijn. Laat dit afkoelen en zet vervolgens tenminste 6 uur in de koeling.

Serveer tranches van de makreel met een aardappelsalade, kruidenboter en een partje citroen.

Whiskytip:

Caol Ila 12yoCaol Ila 12y.o. combineert voortreffelijk met het vettige makreelvlees omdat deze whisky wat ‘olie’ in z’n body heeft.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: