- 4 verse makreel filets
- 2 el olijfolie
- 1,5 dl olijfolie
- 30 ml Coal Ila 12yo
- 1 dl wittewijnazijn
- 1 el honing
- 1 teen geperste knoflook
- 1 el fijngehakte koriander
- 1 el fijngehakte bladpeterselie
- 1 el fijngehakte bieslook
Bereidingswijze:
Mix voor de marinade 1,5 dl olijfolie met de witte wijn azijn, de Coal Ila. Voeg hieraan de honing toe totdat deze is opgenomen door de marinade. Voeg daarna de knoflook en de kruiden toe. Roer flink door en laat dan tenminste een uur staan.
Maak de stukken makreel goed droog en snijd ze aan de velkant twee tot drie keer in. Bak de filets in olijfolie op een hoog vuur snel aan totdat deze lichtbruin is. Doe de filets in een schaal en giet hier de marinade overheen als ze nog warm zijn. Laat dit afkoelen en zet vervolgens tenminste 6 uur in de koeling.
Serveer tranches van de makreel met een aardappelsalade, kruidenboter en een partje citroen.
Whiskytip:
Caol Ila 12y.o. combineert voortreffelijk met het vettige makreelvlees omdat deze whisky wat ‘olie’ in z’n body heeft.