Een reactie plaatsen

Zuurkool stamppot met zuidvruchten, gehakt en een glas Bellingham Fusion Chardonnay

zuurkoolstamppot met zuidvruchten en gehaktIngrediënten (2 personen):

  • 750 gr kruimige aardappelen
  • 75 gr gedroogde abrikozen
  • 25 gr rozijnen
  • 1 grote ui
  • 1 el shoarmakruiden
  • 200 gr gehakt
  • 1 el olie
  • 250 gr zuurkool
  • 1 grote appel (jonagold, elstar)

Bereidingswijze:

Snijd de abrikozen in stukjes en week ze een nacht met de rozijnen in 1 dl water, afgedekt in een kom. Of zet ze met het water in de magnetron (2-3 minuten ca. 800 watt) en laat ze in het kookvocht afkoelen. Schil en was de aardappelen. Snijd ze in 2 of 4 stukken. Pel de ui en hak deze fijn.

Bestrooi het gehakt of het shoarmavlees met de kruiden. Ver hit de olie in een ruime braadpan en bak het vlees met de kruiden om en om bruin. Voeg de ui en de zuurkool toe en bak deze mee. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in stukjes. Voeg de aardappelen, appelstukjes, geweekte abrikozen en circa 2 dl water toe aan de pan en kook alles.

Stamp alles tot een grove stamppot. Vervang voor een vegetarische variant het shoarmavlees voor oosterse quornstukjes.

Wijnadvies:

Bellingham Fusion Chardonnay Viognier 10Bellingham Fusion Chardonnay with a splash of Viognier. Door het toevoegen van een scheutje Viognier aan de Chardonnay brengt Bellingham het beste in de Chardonnay naar boven. De tropische tonen van ananas en tangerine, perzik en citroen, met het romige van de Chardonnay combineren uitstekend bij deze pittig-zoete zuurkool.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: