Een reactie plaatsen

Fish & chips met een glas Talisker 10yo

fish chipsIngrediënten (2 personen):

 • 4 grote, vastkokende aardappelen
 • Frituurvet
 • Zeezout
 • 2 kabeljauwfilets a 150 gr
 • 2 el bloem
 • 125 gr droog wit broodkruim
 • 1 ei
 • 2 takjes peterselie
 • ½ citroen in partjes
 • 300 ml mayonaise
 • 1 el kappertjes
 • 1 augurk, in fijne stukjes gehakt
 • 1 el verse dille
 • 1 el verse dragon
 • 1 el verse peterselie
 • Sap van een halve citroen
 • Peper
 • zout

Bereidingswijze:

Snijd voor de ‘chips’ de geschilde aardappelen in de lengte in staafjes van ongeveer 8 mm dik. Doe ze in een kom met koud water en laat ze 20 minuten weken om al het overtollige zetmeel te verwijderen. Mix de bloem op een bord met de peper en zout en leg op een ander bord het kruim klaar. Klop het ei los en voeg een beetje zout en peper toe. Haal de kabeljauwfilets door het ei en laat het overtollige ei op een bord druipen. Haal ze door de bloem, daarna op nieuw door het ei en vervolgens door het broodkruim en druk dit nog even lichtjes aan. Laat even liggen op keukenpapier en ga verder met de aardappel.

Giet de ‘chips’ af en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek. Bak ze daarna in porties in olie van 165 graden. Frituur ze circa 5 minuten tot ze krokant, maar niet goudbruin aan de buitenkant en van binnen nog iets stevig zijn. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat ze even uitlekken op een bakplaat bedekt met keukenpapier.

Meng de mayonaise, kappertjes, augurk, dille, dragon, peterselie en citroensap tot een tartaarsaus en zet afgedekt in de koelkast.

Verhit de olie tot 180 graden en frituur de ‘chips’ in 4 tot 5 minuten goudbruin. Haal uit de frituur laat uitlekken en bestrooi met zout. Frituur ondertussen de gepaneerde kabeljauwfilets circa 4 tot 6 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal met een schuimspaan uit de frituur en laat even uitlekken. Serveer de vis bovenop de stapel frietjes en garneer met een paar partjes citroen een takje peterselie en een flinke schep tartaarsaus.

Whiskytip:

SONY DSCDrink bij de ‘fish & chips’ een glas Talisker 10 y.o.. Deze rokerig-zoete whisky met een vleugje zeezout en een verwarmende, gepeperde afdronk gaat goed samen met dit traditionele Britse gerecht.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: