Een reactie plaatsen

Crèmesoep van mosselen met room en kerrie en een glas Caol Ila Distillers Edition!

mossel kerrie soepIngrediënten (4 personen):

  • 1 kg mosselen
  • 1 citroen
  • 6 takken peterselie
  • Olijfolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 6 dl room
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

Was de mosselen en snijd de citroen en peterselie in stukken. Giet een scheut olijfolie in een middelgrote pan en voeg de citroen, peterselie en mosselen toe. Zet de pan op een hoog vuur en laat de mosselen aanzweten tot ze opengaan. Doe dan het vuur uit en laat de mosselen in de pan afkoelen.

Laat in een pannetje de kerrie trekken in een scheut olijfolie. Zeef deze vloeistof door een zeef met daarin een koffiefilter zodat de olijfolie met kerriesmaak overblijft.

Sla 1,5 dl room stijf en breng op smaak met zout en peper en meng hier ook de kerrie olijfolie doorheen. Haal de mosselen uit de schelp, bewaar er 12 en doe de rest terug in het mosselvocht. Zet ze op het vuur en pureer de mosselen met een staafmixer. Voeg de rest van de room toe en maak eventueel af met zout en peper.

Zeef de mosselsoep en maak hem schuimig met een staafmixer. Leg in een klein, diep bord de schelpen van enkele mosselen en de hele mosselen. Schep de soep hier overheen en garneer met de kerrieroom en eventueel een paar fijngehakte blaadjes peterselie.

Whiskytip:

Caol Ila Distillers Edition 2001 - 2013Caol Ila Distillers Edition Moscatel Finish. Indien u de soep op smaak wil brengen met meer kruiden is het verstandiger om er een glas Ardbeg 10y.o. bij te serveren.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: