- 500 gram courgettes
- 1 liter groentebouillon
- 2 aardappelen
- 1 ui
- 2 eetlepels crème fraiche
- 1-2 eetlepels Molinari Sambuca ‘Extra’
- 4 takjes dille
- Zout & peper
Bereidingswijze:
Maak de courgettes schoon en snijd ze in plakjes. Breng ze aan de kook met de groentebouillon, de geschilde, in stukjes gesneden aardappelen en de gepelde, fijngehakte, ui. Kook de groente in circa 15 minuten gaar. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
Breng de soep opnieuw aan de kook. Roer de crème fraiche uit met een beetje van de hete soep en schenk dit mengsel vervolgens terug in de pan.
Breng de soep op smaak met Molinari Sambuca ‘Extra’ en voeg naar smaak zout en peper toe. Garneer de soep met een takje dille. Ook lekker met een beetje gerookte zalm.
Wijnadvies:
Bellingham Fusion Sauvignon Blanc combineert goed met de smaak van de sambuca en de crème fraiche