- 200 gr sugarsnaps
- 150 gr grote gepelde garnalen
- 200 gr gekookte mosselen
- ½ komkommer met schil in blokjes
- 2 bosuitjes in stukjes van 3 cm
- 50 gr Serrano ham
- 150 gr basmati rijst
- 2 el roerbak olie
- 1 el Japanse soja saus
- Versgemalen zwarte peper
- Zout
- 1 tl kurkuma
Bereidingswijze:
Kook de sugarsnaps 10 minuten. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze uitlekken. Kook ondertussen de rijst in water met zout en kurkuma volgens de aanwijzing op de verpakking
Verhit de olie in een wok. Voeg de sugarsnaps, de komkommer en de bosuitjes toe en bak ongeveer 4 minuten. Schep de garnalen en mosselen erdoor en bak nog 3 minuten. Voeg peper en zout naar smaak, en de soja saus, toe en serveer het gerecht met de gele rijst en garneer met de ham
Wijnadvies:
Serveer dit zomerse, en kleurrijke gerecht met een glas Bordeaux Baron Philippe de Rothschild Blanc. Deze witte bordeaux is gemaakt van Semillon, Sauvignon Blanc en Muscadelle. De wijn heeft een heerlijk fris karakter en een mooie lichte strogele kleur. Een heerlijke frisse en expressieve aanzet met hints van fruit als perzik en meloen combineert erg goed met de verscheidenheid aan smaken in dit gerecht.