Een reactie plaatsen

Tempura van Hollandse groente en een glas Lanson Brut Black Label

tempuraIngrediënten (4 personen):

  • 1 winterwortel, geschild en in plakken gesneden
  • ½  rode paprika, in repen gesneden
  • ½  groene paprika, in repen gesneden
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • ½  kleine aubergine, in plakjes gesneden
  • ½  courgette, in plakjes gesneden
  • 200 gr kleine grotchampignons
  • Zout
  • Peper
  • 1 geklopt ei
  • 250 ml ijskoud water
  • 2 el droge wijn
  • 250 gr patent bloem

Bereidingswijze:

Meng het geklopte ei met het ijskoude water en de wijn. Voeg de bloem toe en klop het mengsel heel snel tot een glad beslag.  Zorg er hierbij voor dat de bloem snel maar beheerst door het ijswater geklopt wordt en laat het beslag niet te lang slaan.

Haal de verse, in stukken gesneden groenten door het beslag en frituur het in arachideolie van 180 graden tot het goudbruin en knapperig is. Leg op keukenpapier en bestrooi met zout en peper.

Serveer eventueel met Griekse yoghurt met tuinkruiden.

Wijnadvies:

lanson brut black labelDe Lanson Brut Black Label doet het uitstekend bij dit gerecht dat zowel als amuse alsmede als voorgerecht gepresenteerd kan worden. Het droge combineert goed met de knapperigheid en lichte vettigheid van de tempura. Tip, drink een brut champagne zo vers mogelijk, hij wordt echt niet beter door hem te laten liggen.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: