Een reactie plaatsen

Rivierkreeftjes met groene appel en kerrie-gembermayonaise en een glas Callia Alta Chardonnay

20130201131026_rivierkreeftjesIngrediënten (4 personen):

  • 200 gram rivierkreeftjes
  • 1 groene appel (Granny Smith)
  • Paar druppels citroensap
  • Kropje rode sla
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2-3 eetlepels kerriepoeder (Madras)
  • Fijngeraspte gemberwortel (circa 3cm)
  • 2 theelepels gembersiroop
  • Zout & peper
  • Bieslook of dille

Bereidingswijze:

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Meng de appel met de rivierkreeftjes en bedruppel het mengsel met een beetje citroensap. Neem een paar mooie blaadjes van het kropje sla en bekleed hiermee 4 coupes of bordjes. Verdeel het rivierkreeftjesmengsel hierover. Roer de mayonaise uit met het kerriepoeder, de gemberwortel, gekonfijte gember en gembersiroop. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de mayonaise over de salade en garneer met de bieslook of dille.

Wijnadvies:

Callia Alta Chardonnay, goed gekoeld combineert deze wijn erg goed met de frisheid van de appel maar ook het zure en olieachtige van de mayonaise. Zo komt de rivierkreeft tot z’n recht.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: