- 2 eidooiers
- 1 el zachte mosterd
- 400 gr verse, zeer fijn gesneden tonijn
- 2 hardgekookte en fijngehakte eieren
- Zout
- Worcestersaus
- Tabasco
- Krulsla
- Olijfolie
- Citroensap
- 2 el fijngehakte bieslook
- 1 courgette, in kleine frietjes versneden
- Melk
- Bloem
- Grof zeezout
Bereidingswijze:
Meng de eidooiers, mosterd en olijfolie met de tonijn en de gehakte eieren. Breng op smaak met zout, worcestersaus en tabasco. Maak de krulsla aan met een beetje olijfolie en citroensap. Schik de sla op de borden. Plaats op elk bord een ring van circa 8 centimeter doorsnee en 6 centimeter hoog. Lepel de tartaar in de ringen en druk de tartaartjes door de ringen heen. Haal hierna de ringen weg.
Haal de courgettefrietjes door de melk en bloem en bak ze licht goudbruin in heet frituurvet. Strooi wat zeezout over de frietjes en dien ze op met de tartaartjes.
Whiskytip:
The Macallen 12y.o.