Een reactie plaatsen

Kapucijners met spek en zelfgemaakte piccalilly en een glas Gigondas Brunel de la Gardine

Kapucijners picalillyIngrediënten (4 personen):

  • 250 gr spekblokjes
  • 100 gr bloemkool, in kleine roosjes
  • 250 gr winterpeen, in blokjes van 1 cm
  • 200 ml witte-wijnazijn
  • 3 tl gemalen kurkuma
  • 3 tl gembersiroop
  • 3 tl suiker
  • 60 gr allesbinder
  • 100 gr zoetzure augurk, in blokjes van 1 cm
  • 75 gr zilveruitjes
  • 2 el Dijon mosterd
  • 1 kilo kapucijners gewelde kapucijners

Bereidingswijze:

Doe de spekblokjes in een pan en bak op laag vuur in 30 min. uit. Neem ze uit de pan en houd ze apart. Gooi het vet niet weg en kook ondertussen de bloemkoolroosjes en de blokjes winterpeen in ca. 5 min. beetgaar.

Breng in een pan 250 ml water, de azijn, de kurkuma, de gembersiroop en de suiker aan de kook. Strooi de allesbinder er al roerend doorheen. Laat de saus binden en draai het vuur laag. Voeg de bloemkool, de winterpeen, de augurk en de zilveruitjes toe, haal de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.

Kook de kapucijners volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm een pan en bak de spekjes nog even op. Smelt het spekvet. Serveer de kapucijners met de spekjes, het spekvet en piccalilly naar smaak. Lekker met groene kropsla en gebakken of gefrituurde uienringen.

Gigondas Brunel de La GardineWijnadvies:

Schenk bij dit oer-Hollandse gerecht een glas Brunel de la Gardine van Gigondas. Een stevige, soepele rode wijn op basis van Syrah en Mourvèdre die niet alleen goed combineert met kapucijners maar ook met mediumvolle kaassoorten en koude vleeswaren. Serveer bij 15 graden.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: