Een reactie plaatsen

Tonijn met sesamkorst, komkommer salade, avocado crème en een glas Bellingham Pear Tree White

Tonijn met sesamkorst, komkommer salade en avocado crème

Ingrediënten (4 personen):

– 300 gr verse tonijn

– 1 el sojasaus

– 1 eetl olijfolie

– 3 el zwarte sesamzaadjes

– 3 el ‘gewone’ witte sesamzaadjes

– 1 avocado

– klein beetje wasabi

– 1 el limoensap

– 1 el maynonaise

– 1 komkommer

– 50 ml rijstazijn

– 1 tl suiker

Bereiding:

Snijd de tonijn in 4 lange stukken en wrijf de zijkanten in met een mengsel van olijfolie en sojasaus. Roer de twee kleuren sesamzaadjes door elkaar op een bord en druk de tonijn hier in zodat alle kanten bedekt zijn. Verhit een koekenpan en bak de tonijn 1 a 2 minuten aan totdat de buitenzijde net iets grijs kleurt. Laat de tonijn afgedekt in de koelkast rusten.

Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit en pureer het vruchtvlees samen met de mayonaise en limoensap, peper en zout in een keukenmachine tot een gladde massa. Voeg naar smaak wat wasabi toe. Snijd de komkommer door de lengte met een mandoline in zo dun mogelijke plakken. Dep ze goed droog met keukenpapier. Roer de rijstazijn met de suiker door elkaar en giet over de komkommerlinten. Schep een paar keer goed door. Snijd de tonijn met sesamjasje in plakjes en leg mooi op een bord. Serveer met de komkommerlinten en toefjes avocado crème.

Wijnadvies:

harp limeSchenk bij dit gerecht een glas Bellingham Pear Tree White. Een levendige, frisse en fruitige Zuid-Afrikaanse wijn op basis van Chenin Blanc (80%) en Viognier (20%). Deze wijn, die ook erg goed samengaat met sushi, combineert goed met het zuurtje van de komkommer, het licht pittige van de avocado crème met wasabi en de frisse en licht gegrilde tonijn.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: