Naar aanleiding van de zomerproeverij van afgelopen zondag kregen we vele vragen in de winkel en per mail over twee van onze cocktails die blijkbaar bijzonder goed aansloegen, de Buffalicious en de Dark ’n Stormy. Daarom van beide onderstaand de receptuur. De Buffalicious is een aanrader voor de zoetekauw! Probeer het zeker eens, ook al houdt je helemaal niet van whisk(e)y). De Dark ‘N Stormy is een fris-bierige rum cocktail.
Buffalicious
Ingredienten:
– 50ml Buffalo Trace Bourbon
– 50ml Ginger Ale
– 5-10 groene pitloze druiven
– 25ml Peachtree
– Perzik schijfjes
– Munt naar smaak
Bereidingswijze:
Muddle the druiven in een shaker en voeg daaraan de bourbon en de Peachtree toe. Vul aan met ijs en schut goed. Filter dit en schenk het in een glas. Voeg dan ijsblokjes toe tot het glas halfvol is en vul aan met ginger ale en garneer met twee dunne perzik schijfjes
Dark ’n Stormy Bermuda
Ingredienten:
– 50ml Havana Club Anejo Especial
– 100ml ginger beer
– Sap van een halve limoen
– Ijs
Bereidingswijze:
Begin met een tumbler gevuld met ijs. Begin niet met de drank maar met de ginger beer. Knijp een halve limoen uit voor verse limoensap en dan even roeren met een barlepel. Als laatste voeg je de donkere rum toe. Als je het mooie storm effect wil creëren schenk het dan geleidelijk rechtstreeks uit vanuit de fles over de bolle kant van een barlepel. Niet roeren! Garneren met 1 of 2 limoenschijfjes.