Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Lochlea Cask Strength Batch 1

Lochlea Distillery is een kleine distilleerderij die alles in eigen beheer doet. Van het planten van het zaad voor de gerst tot het mouten en uiteindelijk het distilleren en het laten rijpen van de whisky in de vaten, alles gebeurd in eigen beheer. De distilleerderij is dan ook totaal onafhankelijk. Dit is ook exact de reden waarom niemand ooit van de, toch al enkele jaren producerende, distilleerderij had gehoord, totdat in augustus 2021 de eerste geruchten de ronde deden over een nieuwe distilleerderij in Ayrshire.

Nadat Malcolm Rennie (voormalig Ardbeg, Kilchoman, Annandale) de productie in de eerste jaren voor zijn rekening nam, is hij opgevolgd door John Campbell, die maar liefst 25 jaar de leiding heeft gehad over Laphroaig op Islay. Zowel Malcolm als John zijn grootheden in de Schotse whiskyindustrie, wat natuurlijk veel zegt over Lochlea. De Inaugural release, de First Release genoemd was er in 2022 in een zeer geringe oplage (veel te weinig voor de vraag). Daarna volgde de Our Barley en diverse limited editions en nu is daar (in juni) eindelijk de eerste cask strength release.

De Cask Strength Batch 1 is met 60,1% een stevige jongen die gerijpt heeft in first-fil bourbon en Oloroso sherry vaten. Die zijn in 2023 gebotteld als een small batch release die we medio juni verwachten. Wil je alvast een fles reserveren?! Dat kan door te mailen naar info@dramtime.nl. Hieronder alvast de proefnotities.

Official tasting notes:

Cask Strength Batch 1 begins with a concentrated fruit punch note leading to soft cigar notes and aromatic coffee beans. It then develops with more signature Lochlea fruit, a hint of Brazil nuts and finishes with a moreish orange syrup mixed with aged oak shavings.

UPDATE 15/6/23: de Lochlea Cask Strength Edition Batch 1 kun je nu hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Onbekend's avatar
Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Plaats een reactie