Een reactie plaatsen

NIEUW: Timorous Beastie The Cheese Cellar Collection No. 1 Finished in Port Casks

De bekende muis van Douglas Laing, Timorous Beastie, en kaas… een gouden combinatie! Eentje die nu echt tot leven komt met The Cheese Cellar Collection. Een serie van limited edition Timorous Beastie bottelingen die bij specifieke kazen/kaassoorten passen. De eerste release komt vandaag op de markt en is de The Cheese Cellar Collection No. 1 Finished in Port Casks.

Een limited edition Highlands blended malt, gebotteld in de Remarkable Regional Malts Selection, van Douglas Laing en dus de eerste release in deze serie. De roemruchte muis van Douglas Laing heeft alle uithoeken van de wereld afgezocht op zoek naar het ultieme smaakprofiel. Voor deze editie heeft de klassieke Highlands malt enkele maanden een finish ondergaan op port vaten. Voornamelijk de combinatie met oude kaas is een bijzondere ervaring voor de smaakpapillen. De scherpe, zoute smaak van de kaas vormt een mooie tegenhanger voor de complexe smaken van deze whisky. Het valt dan ook zeker aan te raden om te experimenteren met verschillende oude kazen om erachter te komen welke het lekkerst is bij een heerlijk glaasje Timorous Beastie Port Finish. Deze release is gebotteld op 48%, non chill filtered en zo der toevoeging van kleurstoffen.

Neus: Honing uit de Highlands, cacao, peper en gelei van zwarte bessen.

Smaak: Port invloeden duidelijk waarneembeer, rode bessen en sappige rozijnen.

Afdronk: De uiteenlopende specerijen blijven lang hangen, chocoladezachte toffee en zacht geroosterd eikenhout.

Je kunt deze eerste release nu hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Onbekend's avatar
Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Plaats een reactie