
De bekende muis van Douglas Laing, Timorous Beastie, en kaas… een gouden combinatie! Eentje die vorig echt tot leven kwam met The Cheese Cellar Collection. Een serie van limited edition Timorous Beastie bottelingen die bij specifieke kazen/kaassoorten passen. De derde en laatste release komt vandaag op de markt en is de The Cheese Cellar Collection No. 3 Finished in Moscatel Casks
Een limited edition Highlands blended malt, gebotteld in de Remarkable Regional Malts Selection, van Douglas Laing en dus de laatste release in deze serie. De roemruchte muis van Douglas Laing heeft alle uithoeken van de wereld afgezocht op zoek naar het ultieme smaakprofiel. Voor deze editie heeft de klassieke Highlands malt enkele maanden een finish ondergaan op Moscatel vaten. Voornamelijk de combinatie met brie is een bijzondere ervaring voor de smaakpapillen
Deze release is gebotteld op 48%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen, als een small batch release van 4200 flessen. Hieronder de proefnotities en een fles bestellen kan hier op Dramtime.nl!
Neus: Een aangename, zoete kruidigheid opent het aroma, gevolgd door gedroogd fruit, karamel en verse sinaasappelschil.
Smaak: Romig en vol, met moutige tonen en granen, afgewisseld met marmelade en een hint van kamperfoelie.
Afdronk: De zoete afdronk blijft lang hangen, met oranjebloesem, een lichte kruidigheid en zachte abrikoos.
