Een reactie plaatsen

Puur Italiaans!

Naast alle uitbreidingen in het whiskyassortiment hebben we afgelopen dinsdag ook nieuwe grappa’s, amaretto, limoncello en sambuca van Lorenzo Inga aan ons assortiment toegevoegd.  De 2 grappa’s (Moscato en Berbera) zijn een mooie toevoeging aan ons al ruime grappa assortiment met onder andere de  Nonino serie en de Luigi Francoli serie.  De amaretto, limoncello en sambuca zijn mooie zuivere Italiaanse likeuren waarbij je de kwaliteit proeft.

Alle producten zijn afkomstig van het Italiaanse bedrijf Lorenzo Inga dat al bijna 200 jaar bekend staat om zijn zuivere Italiaanse producten.

Moscato Grappa

Deze Moscato grappa wordt verkregen uit witte Moscato d’Asti druiven uit de regio Monferrato en Canelli in de regio Asti en door de lagering in Franse houten vaten wordt de geur en smaak verrijkt met de heerlijke combinatie van vanille en hout.

De Moscato heeft een intens gouden kleur en een zijde-zachte, aromatische geur met duidelijke tonen van de zo geliefde muskaatdruiven. De smaak is eveneens aromatisch, een perfecte mix van vanille en gedroogde vruchten.

Deze karakteristieke grappa wordt gepresenteerd in een zeer stijlvolle fles en  bijpassende metalen koker. Ideaal als luxe geschenk. (inhoud: 70cl)

kopen

Grappa Barbera

Grappa Barbera wordt gemaakt van de Barbera druif uit de Monferrato en Asti regio in Piemonte.
Deze witte (ongelagerde) grappa kent een zeer intense en bijna ‘wijnachtige’ geur en smaak met tonen van wilde bessen.  (inhoud: 50cl)

kopen

My Limoncello

Deze limoncello wordt geproduceerd uit de beste citroenschillen en citroensap van Sicilië waar de Inga familie haar ‘roots’ heeft.

Het is een heerlijk fris en toegankelijk digestief. Drink de limoncello lekker fris en puur, of schenk het over ijs. Ook wanneer deze limoncello niet ijskoud geserveerd wordt (dé manier om een mindere smaak en kwaliteit te camoufleren) komt de Lorenzo Inga limoncello zeer goed tot zijn recht.

(inhoud: 50cl)

My Sambuca

Deze My Sambuca van Lorenzo Inga wint moeiteloos de spreekwoordelijke strijd met de standaard merken sambuca. Zijde-zacht van smaak in een stijlvolle fles. Al in de jaren ’30 van de vorige eeuw, produceerde Gaetano Inga naast diverse andere likeuren en brandies ook een likeur op basis van anijszaad en diverse andere geheime ingrediënten. Later werd dit product bekend als Sambuca en werd het wereldwijd beroemd.

Achterkleinzoon Lorenzo, de huidige generatie aan het roer van dit familiebedrijf, heeft de oude formule in een nieuw jasje gestoken met deze My Sambuca. Het is een originele Siciliaanse likeur op basis van de beste ingrediënten en verpakt in een elegante fles met een strak vormgegeven hedendaags label. My Sambuca kan o.a. heerlijk ‘straight up’ gedronken worden, maar probeer ook eens een scheutje in de espresso. (inhoud: 50cl)

Amaretto 

De amaretto van Lorenzo Inga is sinds de introductie een succes. In tegenstelling tot de merken die ‘origineel’ claimen te zijn, is deze amaretto niet van gemalen perzikpitten gemaakt, maar van amandel. Zoals het hoort. U proeft het verschil: zachter van smaak, minder fabrieksmatig. Doe daar nog een mooie, stijlvolle fles van 70cl bij en het succesverhaal is duidelijk.

De amaretto van Lorenzo Inga is gebaseerd op een oud recept waarbij bitterkoekjes uit het plaatsje Gavi als ingrediënt worden gebruikt. Gavi, in Piemonte, staat te boek als een van dé plaatsen waar de amaretti koekjes worden gemaakt. De Inga’s hebben het recept nieuw leven ingeblazen met amandelextract van hun geboortegrond Sicilië.  Noord ontmoet zuid, zeg maar. Een heerlijke combinatie. (inhoud: 70cl)

kopen

Over Tom-Roderick Muthert

22 years old, originally from the Netherlands, currently living in Hangzhou (China), marketeer at Goomaai (www.goomaai.com), interested in internet B2B traders, culture in business, marketing, branding, whisky, wine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: