Een reactie plaatsen

St Feuillien – Belgisch abdijbier voor de herfst!

Recentelijke nieuwkomer in ons bier assortiment zijn de abdij bieren van St. Feuillien. Internationaal geroemd om hun kwaliteit  en onderscheiding van andere ‘soortgenoten’ en vanaf heden dus ook bij ons verkrijgbaar. Hieronder de proefnotities van de Bruin, Tripel en Blond.

St. Feuillien Bruin

Een gloedvolle donkere mahonie kleur met een volle schuimlaag die blijvend is. De fruitgeuren, ontstaan door gisting, komen snel op en vormen een rijke harmonie met het dominant aanwezige zoethout en gebrande suiker. De smaak is zoals verwacht stevig en moutig maar heeft ook een delicate bitterheid. Dit alles is het resultaat van een complexe wisselwerking tussen fijne hopsoorten en bijzondere moutsoorten. Deze geven het bier een eigen specifieke toets van fondant-chocolade.

St. Feullien Tripel

Een mooie wit schuimende tripel. Fijn en zeer dicht schuim, een lichte amberkleur en een nadrukkelijke toets van mout. Vooral dat laatste zal veel kenners aangenaam verbazen. Een rijke neus met een unieke combinatie van hoparoma’s, kruiden en typische, zeer fruitige, gistingsgeuren. Een krachtige smaak met een uitzonderlijke afdronk  die te danken is aan de langdurige rijping van dit bier.

St. Feuillien Blond

Een diepgouden blond bier met fijn en luchtig schuim. Een boeket dat zeer geparfumeerd is, erg herkenbaar zijn de aromatische hopsoorten. Verder specerijen die zorgen voor een fruitige toets van citrusvruchten. De smaak kenmerkt zich door een intense, karakteristieke en volle bitterheid met een dominante moutsmaak die een volle indruk in de mond nalaat. Niet voor niets is dit biertje zo geroemd, het won zilver op de Australian Beer Awards in de categorie Belgian and French style ales en werd in 2009 en 2010 al in London uitgeroepen tot World’s Best Pale Abbey Ale

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: